ΦΡΟΝΤΙΔΑ ΑΛΟΓΩΝ ΣΤΗΝ ΠΕΡΑΙΑ

Τον τελευταίο μήνα, κυκλοφόρησε στο διαδίκτυο ένα άρθρο για 16 άλογα στην περιοχή της Περαίας Θεσσαλονίκης, τα οποία ο ιδιοκτήτης τους δεν έχει την οικονομική δυνατότητα να τα φροντίσει.
Έτσι πήγαμε με μέλη του Greek Eco Project ,έχοντας μαζί μας μήλα και καρότα , για να δούμε από κοντά τα άλογα και τις συνθήκες που ζουν …..
🍎🥕🍎🥕🍎🥕🍎🥕🍎🥕🍎🥕🍎🥕
Με τις λίγες γνώσεις που έχουμε για αυτά τα μεγαλοπρεπή ζώα ,αυτά που είδαμε ήταν σε μια όχι περιφραγμένη ,αφύλακτη περιοχή ,δίπλα σε δρόμο που κινούνται αυτοκίνητα :
🐴 Κάποια νεαρά πουλαράκια
🐴 Όλα τα άλογα σε φυσιολογικά κιλά
🐴 8 από αυτά δεμένα μέσα στο ήλιο & 8 ελεύθερα σε μεγάλο χώρο του Δήμου μαζί με αδέσποτα σκυλιά . Πουθενά δεν υπήρχε κάποιο στέγαστρο για να προφυλαχτούν από τις καιρικές συνθήκες
🐴 Όχι επαρκές νερό
🐴 Φαγητό δεν γνωρίζουμε εάν τους δίνετε κάτι περισσότερο από τα αγριοχορτα που φυτρώνουν στο χωράφι
🐴 Αφρόντιστες οι χαίτες τους
🐴 Κάποια με ελαφριές δερματοπάθειες
🐴 Αλλά το σημαντικότερο από όλα, οι οπλές τους ,ήταν τελείως αφρόντιστες . Πληροφορηθήκαμε ότι οι οπλές στα άλογα είναι το Α και το Ω . Όταν δεν φροντίζονται τακτικά μπορούν να πάθουν ενδονυχίτιδα από την συνεχή υγρασία και ξηρασία ,η οποία σε προχωρημένο στάδιο προκαλεί θάνατο.
Μετά από αρκετές προσπάθειές μας να έρθουμε σε επαφή με οργανώσεις προστασίας ιπποειδών, όπως επίσης να βρούμε σε ποιον ανήκουν ή ακόμη να έρθουμε σε επαφή με την κυρία που ανέβασε το άρθρο για τα άλογα, δυστυχώς δεν τα καταφέραμε . Εάν έχετε κάποιες πληροφορίες για τα συγκεκριμένα άλογα , παρακαλούμε επικοινωνήστε μαζί μας για να βοηθήσουμε όπως μπορούμε.