Μείωσε το οικολογικό σου αποτύπωμα με “έξυπνα” Gadgets

Τρόποι να περιορίσουμε το οικολογικό αποτύπωμα μέσω των gadgets.

Πριν ξεκινήσουμε να παραθέτουμε τους τρόπους που μπορούμε να περιορίσουμε το οικολογικό αποτύπωμα μέσω των gadgets, πρώτα πρέπει να κατανοήσουμε τί ακριβώς σημαίνει αυτή η έννοια. 

Απλά και περιεκτικά λοιπόν, αυτό που πρέπει να γνωρίζουμε είναι ότι το οικολογικό αποτύπωμα είναι ένας από τους τρόπους που χρησιμοποιείται ώστε να μετρηθεί η επίδραση που προκαλεί η ανθρώπινη δραστηριότητα πάνω στη Γη. 

Στο συγκεκριμένο άρθρο θα απαριθμήσουμε κάποια gadgets που χρησιμοποιούμε όλοι μας και πώς αυτά μπορούν να αντικατασταθούν από τα αντίστοιχα eco-friendly.

ΟΙΚΟΛΟΓΙΚΟΙ ΦΟΡΤΙΣΤΕΣ POWER BANK

Ένας φορητός φορτιστής, που το μόνο που χρειάζεται για να γεμίσει τη δική του μπαταρία είναι το φως του ήλιου, αφού περιέχει ενσωματωμένες ηλιακές κυψέλες.

ΕΠΑΝΑΦΟΡΤΙΖΟΜΕΝΕΣ ΜΠΑΤΑΡΙΕΣ

Δυστυχώς ο αριθμός μπαταριών που καταλήγει στα σκουπίδια ετησίως είναι πολύ μεγάλος. Πλέον μπορούμε να βρούμε επαναφορτιζόμενες οικολογικές μπαταρίες, μία εκ των οποίων ισοδυναμεί με 500 κανονικές.

ΟΙΚΟΛΟΓΙΚΟ ΚΟΥΜΠΙ (ECO BUTTON)


Μία πρωτοποριακή συσκευή εξοικονόμησης ενέργειας για τους ηλεκτρονικούς υπολογιστές. Μειώνει την κατανάλωση του υπολογιστή εξοικονομώντας χρήματα και μειώνοντας την εκπομπή διοξειδίου του άνθρακα.

ΛΑΜΠΕΣ LED 


Καταναλώνουν 90% λιγότερο ρεύμα σε σχέση με τις κοινές λάμπες και είναι απόλυτα φιλικές για το περιβάλλον, αφού είναι και ανακυκλώσιμες.

“AQUAI PUCK” WATER READER